По случай Международния ден на толерантността, на тържествена церемония в столичния

...
По случай Международния ден на толерантността, на тържествена церемония в столичния
Коментари Харесай

Алберта Алкалай, председател на Център за еврейско-българско сътрудничество „Алеф” получи най-ярката награда за човеколюбие и толерантност

По случай Международния ден на толерантността, на тържествена гала в столичния хотел " Маринела " Център за еврейско-българско съдействие " Алеф " (ЦЕБС " Алеф " ) и неговият ръководител Алберта Алкалай получиха най-ярката премия от тазгодишното издание на Winter Brignt Awards.

 

Г-жа Алкалай е родена в Бургас и е потомка на избавени бургаски евреи през Втората международна война. Основател  и ръководител на Сдружение „ Център за еврейско-българско съдействие „ Алеф ”. Журналист, журналист, кино документалист. Основател на националния книжовен училищен конкурс „ Който избави един човешки живот, избавя цяла галактика ”. Автор на кино лентата „ Да помним ” – документална лента за живота и спасяването на бургаските евреи от лагерите на гибелта. Инициатор и изпълнител на мемориален знак на благодарността, инсталиран в центъра на Бургас – жест на признателност към спасителите на евреите в града. Носител на премията „ Човек на годината ” за 2013 година за организиране  и провеждане по ослепителен метод на конкурс за есе измежду българските средношколци за 70 години от спасяването на българските евреи. Носител на премията „ Шофар ” за 2013 година за интензивно наличие в еврейската общественост и българското общество.

 

Winter Brignt Awards има за цел да отличи най-успешните, новаторски и вдъхновяващи компании, марки и начинания в страната. Главен организатор е Балканска Mедийна Aсоциация (БМА), с поддръжката на Министерство на туризма и народни представители. Церемонията се организира в помощ на дами с репродуктивни проблеми - един толкоз значим и наболял въпрос в България, където повече от 200 000 дами имат потребност от инвитро процедури.

 

В категория  " Образование "  собственикът на уеб страницата Либерта.бг Стоян Тончев сервира премията на Центъра за еврейско-българско съдействие „ Алеф ” и на неговият ръководител - госпожа Алберта Алкалай.

 

 

Сред най-авторитетните прояви на центъра е Международният книжовен училищен конкурс „ Който избави един човешки живот, избавя цяла галактика ”. В десетте му издания  са взели участие 1700 създатели на възраст сред 15 и 19 години от 11 разнообразни страни: България, Полша, Словакия, Румъния, Испания, Израел, Латвия, Австрия, Германия, Унгария и Украйна.

 

 

" Който избави един човешки живот, избавя цяла галактика " е освен книжовен или исторически конкурс. Това е самодейност, която построява в младежите гражданска позиция и възпитава в подрастващите хуманизъм, съпричастност, великодушие и приемливост. Конкурсът е публично одобрен в националните културни и просветителни събития на Министерството на образованието и науката и Министерството на културата " - разгласи Стоян Тончев и предложения на сцената ръководителя на Център " Алеф " Алберта Алкалай да получи статуетката.

 

 

" Добър вечер, уважаеми дами и господа! Благодаря извънредно доста за дадената ни висока оценка от Балканска Медийна Асоциация  и уважаемото жури!
За мен е чест да съм измежду толкоз доста съумели, красиви персони. Нашата задача е подчинена на това - да прави младежите персони. Не единствено да съумяват в сфера, в която са си избрали да се развиват, само че да построяват дълбоките полезности в себе си - това да бъдат хора, да бъдат индивиди. Нещо, което е във все по-голям недостиг в нашия свят.
Вярвам, че с поддръжката, която получавам толкоз години от съидейници, от другари, от всички вас в тази зала, получавайки това високо отличие, имам вяра, че нашата задача ще продължи и със взаимни старания можем да създадем света малко по-справедлив и малко по-добър за бъдеще " - благодари ръководителят на Център " Алеф " Алберта Алкалай за високата чест и премията.

 

 

Призьори в категория " Хотели ", подкатегория " СПА хотел " от Winter Brignt Awards са притежателите на комплекс, който се намира до морския бряг, в центъра на курортния град Поморие и в същото време в сърцето на античния Анхиало. От него се откриват красивите морски изгреви и спиращите дъха залези над Бургаския залив. Вратите му за посетители са необятно отворени целогодишно. Отличното менажиран е от притежателите – татко и наследник Тръпкови, чиято съществена задача е гостоприемството, комфортът и спокойствието на посетителите, разгласи от сцената водещата на събитието - певицата Йоанна Драгнева. Наградата получи мениджъра на хотела Антон Тръпков.

 

 

В категория “Медицина ” премията на Winter Brignt Awards сграбчи най-модерната здравна лаборатория у нас, ситуирана в гр. Бургас. Лабораторията е база за специализация и образование на студенти, което е още едно доказателство за необятно приетия професионализъм на екипа ѝ, разгласи водещата Йоанна Драгнева и предложения на сцената притежателят на LIBERTA.BG Стоян Тончев да връчи премията на д-р Пламена Хараланова и доктор Таняна Николова.

 

 

" Преди да връча статуетката на доктор Хараланова, ще съобщя нещо, което е в унисон с благотворителната цел на събитието - в помощ на дамите с репродуктивни проблеми, които имат потребност от инвитро процедури. Медико-лабораторният комплекс на наградената лаборатория сплотява и интегрира цялостни решения за инвитро диагностика, обгръща необятна гама от сложни технологии и платформени решения " - сподели Стоян Тончев.

 

Winter Bright Awards се осъществава с медийната поддръжка на Българско национално радио (БНР), телевизиите България 24, Код Фешън и Евроком, вестниците Стандарт, Труд, Телеграф, Марица, организация Cross, онлайн медиите Pik.bg, Eпицентър бг, Blitz.bg, Тrafficnews.bg, Woman.bg, Столица.бг, LIBERTA.BG, Днес България (dnesbulgaria.com), Uniconbg.com, Черноморски фар (faragency.bg), Gramofona.com, Аctualno.com, Bnews.bg, Дромомания.бг, Blife.bg, Investbuild.bg, Тemida.tv и най-голямото ФБ списание HiLife във Facebook.

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР